Wino gruzińskie, czerwone, wytrawne wytwarzane w regionie Kachetia we wschodniej Gruzji. Do jego wyrobu użyto ręcznie zbieranych, w pełni dojrzałych winogron szczepu Saperavi. Wino z charakterystyczną dla odmiany ciemno rubinową szatą, bogatym aromatem dojrzałych wiśni i owoców leśnych. W smaku pełne, dobrze zbudowane, długie. W kuchni polecamy do grillowanych mięs i warzyw, smażonych steków, dziczyzny i wyrazistych serów.
Saperavi w glinianej butelce, to część gruzińskiej tradycji!
Ceramika
O winie
O winie
Wino gruzińskie, czerwone, wytrawne wytwarzane w regionie Kachetia we wschodniej Gruzji. Do jego wyrobu użyto ręcznie zbieranych, w pełni dojrzałych winogron szczepu Saperavi. Wino z charakterystyczną dla odmiany ciemno rubinową szatą, bogatym aromatem dojrzałych wiśni i owoców leśnych. W smaku pełne, dobrze zbudowane, długie. W kuchni polecamy do grillowanych mięs i warzyw, smażonych steków, dziczyzny i wyrazistych serów.
Saperavi w glinianej butelce, to część gruzińskiej tradycji!
Charakterystyka
Winnica: Askaneli Brothers
Apelacja: Kakheti
Kompozycja winogron: 100% Saperavi
Zawartość alkoholu: 13%
Zawartość cukrów: 2,75 g/l
T/A: 5,4 g/l
Dodaj opinię